Diepenheim en omgeving

Het Stedeke Diepenheim

Het Stedeke Diepenheim, deel van de gemeente Hof van Twente, is een van de oudste stadjes in Twente en wordt omgeven door vier statige landgoederen. Het prachtige landschap, de gemoedelijke landelijke sfeer en de statige kastelen zijn nationaal vermaard.

Kunststadjes

Je hebt kunststadjes, en je hebt 't Stedeke Diepenheim. Waar culturele en maatschappelijke activiteiten elkaar versterken. Nauw verweven met de landelijke omgeving, gedragen door een actieve gemeenschap en een rijk verenigingsleven. Op die basis heeft ook de kunst zich hier kunnen ontwikkelen, spraakmakend tot over de landsgrenzen.

De oude kern

De oude kern van 't Stedeke wordt een brandpunt van culturele bedrijvigheid, waar amateurs en professionals (samen) werk maken van kunst. Een unieke combinatie van historisch erfgoed en moderne architectuur in een landelijke omgeving. Met open ateliers, een kunst- en theaterwerkplaats, (buiten)podia, tentoonstellingsruimtes, gastenverblijven, een documentatiecentrum en een modern geoutilleerd cultureel centrum. Waar inwoners, kunstenaars én publiek zich thuis voelen en vooral: elkaar ontmoeten.

Bijzondere tuinen

Naast de prachtige kasteeltuinen en het rosarium heeft Diepenheim er nog drie bijzondere tuinen bijgekregen. Een vlinder-, seringen- en wintertuin van kunstenaar herman de vries zijn een nieuwe aanwinst.
koeien in weiland rondom diepenheim
kasteel Diepenheim
watermolen Diepenheim

Logeren Op
Nieuw kagelink

 

Markveldseweg 8a

7478 PN Diepenheim

 

T +31(0)547-785067

M +31(0)654660788

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.